Yağlı Biber Turşusu

 


Malzemeler:

Malzemeler

- 2 kilo kıl biber

- Yarım kilo kapya biber

- 2 su bardağı zeytin yağı

- 1 su bardağı sirke

- 1 su bardağı su

- Bir tutam maydanoz

- 15 diş sarımsak

- 1.5 kavanoz domates sosu

 

Yapılışı:

İlk olarak sirke, zeytin yağı, su, domates sosunu ve sarımsağı tencereye alarak kaynatılır. Kaynayan sosa biberler eklenir rengi dönene kadar kaynatılır. İndirmeye yakın maydanoz eklenir. Kavanozlara konarak kapatılır. Ters çevirerek bir gün kadar bekletilir. Afiyet olsun :)



Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık güzel görünüyor. Yemeklerin yanında iyi bir atıştırmalık olacaktır.

    Takipçileriniz, biberleri keserken ellerinizi yakmaması için eldiven giymeyi unutmasınlar.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

1 Rakamı